💚 gewoon de beste panelen - made in NL 💚
💚 gewoon de beste panelen - made in NL 💚
Winkelwagen 0

Van eiken paneel naar badkamermeubel op maat

Eiken panelen voor een badkamermeubel van eikenhout

Wij krijgen elke dag vaak de vraag: wat kan je van die mooie eiken panelen nu allemaal precies maken? Daar inspireren we je graag. Dit is de case van Mathijs.

Eiken panelen

Hij kocht bij ons een mooi 18 mm eiken paneel in een gemiddeld rustieke kwaliteit. Met dus niet teveel knoesten maar ook weer niet helemaal zonder. Voor zijn badkamermeubel. En de mooie natuurlijke uitstraling in zijn badkamer. We laten je graag het resultaat zien want dat is adembenemend mooi.

Eiken panelen van 18 mm dik

Een eiken paneel van 18 mm dik is het ideale timmerpaneel als je een badkamermeubel gaat maken. Okay, je kan bijvoorbeeld de randen nog wat dikker maken. Bijvoorbeeld in 30 mm eiken of 40 mm eiken. Maar de basis die je voor de fronten gebruikt is dus doorgaans 18 mm eiken. Mathijs had zelf al een mooi ontwerp gemaakt maar dat kan je natuurlijk ook uitbesteden. Aan een interieur stylist of architect bijvoorbeeld. Een ook wij denken graag met je mee. Aan de hand van dit ontwerp rekende Mathijs uit wat hij precies nodig had aan houten onderdelen.

Hoe verwerk je een eiken paneel?

Mathijs koos er voor om het zaagwerk door Eikenpanelen.nl te laten doen. Dat kan je natuurlijk ook zelf doen maar dan is een goede zaag of zaagbank wel een vereiste. In dit geval had Mathijs de maten van zijn meubel netjes vertaald naar een zaagstaat. En met die zaagstaat konden wij gemakkelijk zijn eiken panelen opzagen in de gewenste delen. Dat maakte dat er bij Eikenpanelen.nl voor Mathijs eigenlijk gewoon een kant en klaar bouwpakket klaar lag. Hij hoefde het alleen nog zelf in elkaar te zetten thuis.

Bewerking van eiken panelen

Als je meubels van eiken panelen maakt dan zijn een paar dingen van belang. Allereerst natuurlijk de inkoop van het juiste eikenhout maar daarvoor ben je hier al aan het juiste adres :-) Ten tweede moet je goed gedroogd hout selecteren, ook

Eiken panelen

dat regelen wij bij Eikenpanelen.nl voor je. Al onze eiken panelen hebben de ideale houtvochtigheid voor gebruik in jouw huis, badkamer of kantoor. Daarna komt de behandeling met olie of lak. Daar kan op zich niet zoveel fout gaat zolang je maar aan beide zijdes van het eiken paneel even veel lagen aanbrengt. Zodat het hout mooi beschermd is tegen wisselingen in luchtvochtigheid en temperatuur. En natuurlijk gewoon water uit je kraan. De beste tip is om niet langdurig vocht op je meubel te laten staan maar dat even met een handdoek weg te halen na gebruik. Dan hou je je badkamermeubel wel 100 jaar goed.

Van eiken paneel naar badkamermeubel op maat

Op de foto’s zie je de prachtige keuzes die Mathijs maakte in zijn ontwerp. Mooie diepe lades voor lekker veel opbergruimte. Strakke rvs grepen voor badkamermeubel met een moderne look. En een behandeling met olie die het eikenhout een nog warmere uitstraling geeft. Ben je zelf ook benieuwd naar de mogelijkheden? Stuur ons gerust je ontwerp of zaaglijst door. Wij sturen je dan een overzicht van mogelijkheden en de prijs. Doorgaans zijn eiken panelen op maat met ca een paar werkdagen al voor je klaar. Snel bestellen dus zodat je van het weekend al aan de slag kunt. Doe nog meer eiken panelen inspiratie op en bestel nu je eiken paneel online. 

Badkamermeubel van eiken panelen
Badkamermeubel van eiken panelen

Nieuwer bericht


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd